Google

9 Ekim 2009 Cuma

Bal ve Solunum Yolları



Öksürük

Halk arasında öksürük şöyle tedavi edilir:

Bir miktar soğan kesilip sirkeye koyulur,ona aynı miktarda bal karıştırılır.İşte bu ilaç,önce öksürük nöbetlerini hafifletir,sonra onu tamamen giderir.
Balla karıştırılmış soğan suyunu her gün birkaç dea hasta aldığında,horoz öksürüğü denilen öksürüğe iyi gelir ve onu tedavi eder.

Saf bal,öksürük tedavisinde,şu usule rivayet edilerek kullanılır:

-Ateşte kaynatılmış suyun içine bir limon koy.Limon kabuğunun yumuşaması için,onu 10 dk.su içerisinde bırak,beklet.
-Kaynar sudan limonu çıkar,ikiye ayır,her zamanki gibi suyunu sık.
-Gliserinden iki kaşık limon suyuna kat,iyice karıştır.
-Bardak doluncaya kadar o karıştırılmış suya bal kat.

Bu şurup nasıl kullanılır:

İçmek için gerken miktar,hastadaki öksürük nöbetinin şiddetine göre ayarlanır.Akciğer rahatsızlığından dolayı,öksürüğün nöbet hallerinde,kullanmadan evvel,iyice sallandıktan sonra bir kaşıkla alınıp içilir.
Geceleyin rahatsız eden öksürük nöbetlerinde ise,gece başlamadan,uykudan evvel bu karışımdan bir kaşık içilir.Bunu geceleyin tekrar bir küçük kaşıkla içilerek tekrar edilir.
Şiddetli öksürüklere gelince,sabahleyin yataktan kalkınca bir kaşık,öğleden evvel bir kaşık,ikindi zamanı bir kaşık,yatsıdan evvel dördüncü kez bir kaşık,uykudan evvel beşinci olarak bir kaşık alınır.
Öksürüğün azalmasına göre bu adet de azaltılır.
Bu karışım büyüklere verildiği gibi küçüklere de verilir.
Tabii bu şurup öksürükle mücadelede en iyi bir ilaçtır,üstelik yan tesiri de yoktur.

Bademcik

Bal bademciklerin iltihabına da iyi gelir.Bu hususta Rus doktorları "Bufadya ile Gold"iyi neticeler elde etmişlerdir.Clifof şehrindeki çocuk hastanesinde bulunan 48 çocuk üzerinde yaptıkları araştırmalar şöyledir:
Yarım milyonluk penisilinle beraber,50 gr al karıştırılmış yemeğin peşinden günde 3 kere bademcikleri yağlamışlardır.Buna tam 2 hafta devam etmişler,büyük başarılar elde etmişlerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder