Google

5 Kasım 2009 Perşembe

Öksürük için kestane balı ve bitkiler


Öksürük için kestane balı ilaçtan daha etkilidir.
En yüksek tedavi özelliği olan bal kestane balıdır.

ÖKSÜRÜK NASIL KESİLİR?

Öksürük için tarif 1:
1kahve fincanı kestane balı
1çay kaşığı zencefil
1çay kaşığı zerdeçal
1çay kaşığı kuru polen
bunların hepsi kapaklı küçük kavanozda iyice karıştırılıp sabahları aç karnına yutulur (yetişkinlere 1 yemek kaşığı, küçüklere 1 tatlı kaşığı) denenmiş olup bu ilaç daha yarısına gelmeden iyileşme görülmüştür, antibiyotik kullanmak yerine doğal ilaçlar daha yararlı..

öksürük için tarif - 2
Kestane balı ile karıştırılmış sıcak süt ya da meyve çayları öksürüğe iyi gelir.

öksürük için tarif - 3
Öksürük, bronşit gibi hastalıklarda kaynatılmış arpa suyu ile kestane balı içirilirse hastalık tedavi edilir.

öksürük için tarif- 4
Günde 20 g.' dan fazla olmamak kaydıyla, defne tohumu kestane balı ile karıştırılıp yenir.

öksürük için tarif- 5
100 g. toz zencefil ve 100 g. toz zerdeçal 1 kg kestane balı ile karıştırılarak günde 3 öğün yemek öncesi, 1 tatlı kaşığı yenir.

öksürük için tarif- 6
Kestane Balı-Turp Havuç ya da turp suyu ile karıştırılması halinde de, kestane balının aynı tedavi edici etkisini görebilirsiniz.

Kestane Balı-turp kürünü 2 şekilde hazırlayabilirsiniz.
1. Uygulama:
Bir adet turpu rendeleyin (siyah veya kırmızı turp olabilir). Hakiki bal ile karıştırdıktan sonra bir tülbentin içerisine koyun. Sonra tülbenti yüksek bir yere asarak altına bir tas koyun. 10-12 saat kadar balın süzülmesi için bekletin. Süzdüğünüz bal -turp suyu karışımını büyük-küçük, yaş sınırı olmadan herkes içebilir.

2. Uygulama:
Bir turpun alt kısmını keserek içini biraz oyduktan sonra uzun sap kısmını da kesin. Turpun oyulan kısmı yukarı gelecek şekilde bir su bardağının üstüne yerleştirin. Turpun oyduğunuz kısmına bal doldurun ve 10-12 saat kadar turp suyunun balın içine süzülmesi için bekletin. Elde edilen turptan süzülmüş balı bir yaşından büyük bebekler de, yetişkinler de içebilir.

öksürük için tarif - 7
Havlıcan,zencefil ve ıhlamur çayı yanında bildiğimiz siyah turpun ortasını oyun ve içine kestane balı katın ve 1 gün bekletip için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder